Kijkcijfers: Flikken Maastricht ook in de herhaling populair

11 juli 2015 08:17 | kijkcijfers | Door Televizier

Flikken Maastricht blijkt ook in de herhaling in trek. In totaal keken 935.000 mensen naar de politieserie die daarmee het populairste amusementsprogramma was.

Het goede zomerweer en de start van de schoolvakanties zorgde ervoor dat alleen het Acht Uur Journaal en Hart van Nederland boven het miljoen uit kwamen. Voor de rest van de programmering bleek het sappelen.

Wie Doet De Afwas behaalt zepert

Het zomerse RTL 4 programma Wie Doet De Afwas sloot haar eerste week af met 612.000 kijkers, fors minder dan de andere vier die rond de 850.000 scoorden. Tineke Schouten kookte voor de vier kandidaten die na vijf keer bij een BN’er te hebben aangeschoven ook langzaam maar zeker fans hebben gekregen.

En sommige kijkers viel het op dat Wie Doet De Afwas niet vies is van een fikse schep (zelf)promotie.

Fucking Perfect kon beter

Om in de sfeer van eten en dineren te blijven: op NPO 2 werd de documentaire Fucking Perfect uitgezonden. Hierin volgden filmmakers de temperamentvolle, Zeeuwse topkok Sergio Herman gevolgd in zijn pogingen een nieuw restaurant te openen. Een aardige 350.000 kijkers zagen de perfectionistische chef zijn kunsten vertonen.

Sterren Muziekfeest op het Plein van start

Jan Smit ging van start met een nieuw seizoen Sterren Muziekfeest op het Plein. Een nieuwe naam, maar ook in kaasstad Alkmaar praatte Jan de Nederlandstalige acts moeiteloos aan elkaar. 895.000 muziekliefhebbers zaten klaar en op Twitter waren de reacties voorspelbaar.

4Jim marathon slaat aan

In de zomer is NPO 3 volledig gewijd aan themaweken. Ditmaal draaide alles om de liefde, Lauren Verster was vijf maal te zien met haar Lauren! En De Liefde, de laatste aflevering werd gezien door 178.000 kijkers. Maar, de meest opvallende nieuwe show deze week was de bijzondere dagelijkse dramaserie 4Jim. Dat het programma geen enorme hit was, moge met zo’n 70.000 kijkers per dag duidelijk zijn. De matige interesse is echter voor de programmadirectie van de zender geen reden de show te laten vallen, er werd een 4Jim marathon gepland en zowaar, mensen zagen wat ze gemist hadden.

En uiteindelijk mengde zelfs één van de hoofdrolspelers zich in de discussie…

Meer over