Kijkcijfers: Gordon verliest wederom kijkers

30 November 2014 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten - RTL

Goor Draait Door lijkt in een neerwaartse spiraal te zitten. De derde aflevering van Gordons' talkshow werd door 1.16 miljoen mensen bekeken. 

Vorige week waren dat er nog 1.22 miljoen, terwijl de debuutaflevering goed was voor 1.5 miljoen kijkers. 

Ik Hou Van Holland blijft populair

Goor Draait Door behaalt met die score de vijfde plaats in de kijkcijfer top 25. Dat klinkt op zich niet slecht, maar het betekent wel dat behoorlijk wat mensen wegzappen zodra Ik Hou Van Holland is afgelopen. Linda de Mol vreesde onlangs nog voor een flop, maar deze week was ze weer goed voor 1.78 miljoen mensen. Daarmee komt het oergezellige spelletjesprogramma op de tweede plaats in het kijkcijferklassement, alleen het Acht Uur Journaal deed het met 1.87 miljoen kijkers beter. 

Beste Idee Van Nederland verliest kijkers

SBS heeft goed en slecht nieuws. Het Beste Idee Van Nederland verloor ten opzichte van vorige week ruim 150.000 kijkers en komt uit op 550.000 huis, tuin en keukenuitvinders. The Winner Takes It All vecht zich daarentegen een beetje terug: vorige week was de door Beau van Erven Dorens gepresenteerde talentenjacht goed voor 472.000 kijkers, ditmaal waren dat er 506.000. Overigens scoorde Robs Grote Tuinverbouwing met 516.000 kijkers in de vooravond beter. 

Praatcijfers zaterdag 29 november

Qua kijkcijfers scoorde NPO1 de hele avond stabiel: alle programma's op primetime konden rekenen op ruim een miljoen kijkers. Op social media bleek Ik Vertrek echter gigantisch in trek: maar liefst 3580 tweets werden gewijd aan de aflevering over de aannemersfamilie Scharff die in Frankrijk hun intrek nam in een bouwvallige houten boerderij die een droompaleis had moeten worden. 

Tweeters hadden vooral te doen met dochter Charlotte. Niet alleen moest de tiener geheel tegen haar zin weg uit Nederland, eenmaal in Frankrijk werd ze verplicht naar een strenge kostschool gestuurd ruim 70 kilometer van huis. Ze vond het er vreselijk, maar haar ouders waren onverbiddelijk, wat tot de volgende conclusie leidde:

 Ook de 3Doc-documentaire over de jonge, markante muzikant Jett Rebel kon rekenen op de nodige tweets.

 

Daarnaast was ook The Winner Takes It All een dankbaar onderwerp van gesprek.Maar niet altijd even positief, zo te merken...

 

 

Meer over