Kijkcijfers: Groeten van MAX het best bekeken

9 juni 2015 08:57 | kijkcijfers | Door Televizier

Het consumentenprogramma van Sybrand Niessen is terug en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Ruim 1,5 miljoen mensen schakelden in voor Groeten van MAX.

En Groeten van MAX maakte meteen nieuws in de eerste uitzending. Het progamma ontdekte dat een Schiphol-parkeerdienst er een zooitje van maakten. In plaats van de hun toevertrouwde wagens netjes te parkeren reden de medewerkers van Qube-parking privé-kilometers met de auto's.

Het bedrijf zag de bui al hangen.

Internetpesters Aangepakt

In een nieuwe aflevering van door 555.000 mensen bekeken Internetpesters Aangepakt werd de 18-jarige Priscilla al anderhalf jaar gestalkt door een onbekende die hijgde aan de telefoon, vieze berichtjes stuurde en haar met de dood bedreigde. En dit keer werd de dader bij de lurven gepakt. Het ging om een 34-jarige man die nog bij zijn ouders woonde en niet al te snugger was.

Een ernstige zaak en hopelijk valt deze man nooit meer iemand lastig, maar gelukkig viel er ook iets te grinniken toen Peter R. de berichten van de stalker voorlas.

Koppig Dorp

2 Doc: Koppig Dorp viel buiten de kijkcijfertop 25 met 304.000 kijkers, toch was de documentaire over het Groningse dorp Ulrum zeer de moeite waard. Het dorp krijgt 1,5 miljoen subsidie om de leegloop van inwoners een halt toe te roepen. En dan volgt een soap met Ulrummer sokken, een Spar-supermarkt waar niemand komt en de voorzitter van de dorpsraad die er een potje van maakt.

Meer over