Kijkcijfers: GTST heeft profijt van rustdag WK voetbal

Goede Tijden, Slechte Tijden kan opgelucht ademhalen. Met ruim 1.5 miljoen kijkers is de soap na lange tijd weer eens het best bekeken programma van de dag.

Eindelijk een dagje geen voetbal, zullen de inwoners van Meerdijk gedacht hebben. Goede Tijden, Slechte Tijden was lange tijd de koning van de kijkcijfers, maar door de voetbalinvasie op televisie is de soap enigszins uit het zicht verdwenen. Met de cliff op komst kon de soap deze dag goed gebruiken. De twitterende kijkers hadden het voornamelijk over de ontmoeting tussen Janine en Maxime. 

Andere tijden sport

Andere Tijden Sport vertelde het verhaal over het mislukte WK voetbal in 1990. Als regerend Europees kampioen was Oranje de absolute favoriet, maar al na vier wedstrijden ginghet Nederlands elftal ten onder. Waar ging het mis? Ruim 1 miljoen kijkers zagen hoe onder anderen Ruud Gullit en Ronald Koeman op zoek gingen naar verklaringen. 

Er werd op Twitter met lof over de bijzondere aflevering van Andere Tijden Sport gesproken. 

VI Oranje

Op de sociale media werd er het meest gesproken over de uitzending van VI Oranje. Het RTL 4-programma werd tot nu toe overklast door de show van teckel Messi, maar er lijkt een omslagpunt te komen. Gisteren had Studio Brasil nog maar 30.000 kijkers meer dan de mannen in het Kurhaus, waardoor het goed mogelijk is dat het programma van Wilfred Genee morgen de leiding overneemt. 

Storing

Onder het oog van 930.000 mensen werd het VI Oranje slachtoffer van een storing. Enkele dagen geleden ging het beeld bij Studio Brasil tijdelijk op zwart. Al snel ontstonden er complottheorieën. Dit zorgde voor de nodige hilariteit op de sociale media.

Reageren