Kijkcijfers: GTST zakt plotseling tot 1,4 miljoen kijkers

GTST scoort steevast 1,7 miljoen kijkers of meer, maar vrijdag was er opeens een flinke uitschieter naar beneden: de soap had slechts 1.417.000 kijkers.

GTST was met 1,4 miljoen kijkers nog wel de nummer twee om 20.00 uur, maar het verschil met het NOS Journaal (2,3 miljoen kijkers) was uitzonderlijk groot. En dat terwijl de vrijdag toch vaak een van de best bekeken dagen is voor de soap!

Misschien haken de kijkers af omdat ze op vrijdag altijd zo lang moeten wachten op GTST: de soap hoort gewoon om acht uur te beginnen, zoals op de andere dagen, want dat kondigt RTL 4 aan in de spotjes en in de gidsen. Maar ondertussen komt er op vrijdag altijd nog een extra reclameblok vóór GTST, zodat de serie pas om 20.10 uur van start gaat.

RTL 4 probeert met de uitloop van GTST waarschijnlijk kijkers vast te houden voor De TV Kantine. Als de soap pas om 20.40 uur klaar is, zijn de kijkers te laat voor de half-negen-programma's op de andere zenders en blijven ze plakken op RTL 4. Toch weet De TV Kantine (1,2 miljoen kijkers) niet te winnen van de Vlaamse politieserie Witse op NPO 1 (1,5 miljoen kijkers).

Popster!

Op SBS 6 bleef Popster! op het niveau van vorige week. Na de vliegende start met meer dan een miljoen kijkers, bleven er vorige week 707.000 over en deze week waren dat er 703.000. Een van de hoogtepunten van de show was de dirigent-pop met een spookachtige act. Juryleden Georgina Verbaan en Miss Izzy waren enthousiast, maar Henkjan Smits stuurde de poppenspelers naar huis. Tot ergernis van de kijkers:

Volgens Henkjan zouden de poppenspelers van de dirigent in de finale weer met eenzelfde soort act komen, dus wilde hij ze niet door laten gaan. Twitterend Nederland was het daar niet mee eens:

Sommige kijkers hebben wel een idee hoe de jury verbeterd zou kunnen worden:

Reageren