Kijkcijfers: Guus’ Groots goed voor 1.2 miljoen kijkers

21 juni 2015 08:00 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Guus Meeuwis bleek een zomers kijkcijferkanon. Meer dan 1.2 miljoen mensen keken op RTL 4 naar de live registratie van zijn Groots Met Een Zachte G-concert.

Voordat het gezelligheidsgeweld kon losbarsten op RTL, keken ruim 1 miljoen mensen naar de tweede aflevering van De Beste Zangers van Nederland. BZN-icoon Jan Keizer stond centraal en werd door de groep getrakteerd op verrassende covers van zijn klassiekers. Frans Duijts stak de Banjo Man in een nieuw jasje, Martin Buitenhuis waagde zich aan Mother Can You See Me, een hele vroege rock ’n roll single van BZN en Anouk Maas ging met Saturday Night At The Movies terug naar 1964. Maar uiteindelijk kreeg Jan het meeste kippenvel van de 19-jarige Julia Zahra. De oude meester adviseerde het jonge talent ’t nummer als single uit te brengen. Als het geen hit werd, zou hij z’n schoen opeten.

Festival Classique roemloos ten onder

Zaterdag bleek een goede avond voor muziek, vooral live muziek. Terwijl in Eindhoven een hoogmis werd opgevoerd voor de wat meer volkse muziek, vond rond de Haagse hofvijver het jaarlijkse Festival Classique plaats. Frits Sissing presenteerde het evenement dat werd gezien door een schamele 242.000 kijkers die moeite hadden te genieten van de muziek.

RTL goes Guus

Dan door naar Guus. Dat RTL 4 zijn complete zaterdagavondprogrammering in dienste stelt van één artiest is uniek te noemen. Er werd groots uitgepakt, zelfs RTL Boulevard werd ingezet als voorprogramma en was goed voor 920.000 kijkers. Het concert zelf werd goed bekeken, maar de Brabantse bard kreeg op Twitter nogal wisselende recensies. Uiteraard waren er uitzinnige fans…

Maar anderen keken met een scherper oog.

En een zo mogelijk nog kritischer oor…

Toch is aan ’t eind van de dag een concert van Guus Meeuwis als het leven zelf: je moet er zelf een feestje van maken.

Meer over