Kijkcijfers: Heel Holland Bakt blijft onoverwinnelijk

28 september 2015 07:50 | kijkcijfers | Door Televizier

© Omroep MAX

Het mag amper nog een verrassing heten: de vierde aflevering van Heel Holland Bakt won met 2.31 miljoen kijkers de kijkcijferrace met gemak.

Deze week was het thema brood: een suikerbrood, een sterbaguette en een rijk gevuld paté en croûte. Bij die laatste opdracht mocht dit seizoen voor het eerst met vlees en hartige lekkernijen gewerkt worden. 

Vooral de technische opdracht, de complexe sterbaguette, bleek een fikse uitdaging en een rijke bron voor te flauwe grappen.

Helaas was de strijd niet bepaald spannend. Vooraf was thuisbakker Jaap vrijwillig gestopt. Om toch nog voldoende kandidaten over te houden tot de finale werd besloten iedereen door te laten gaan. Maar de jury beloofde volgende week éxtra streng te zijn.

Open het Bos geen enorm succes

Aan het eind van de middag vochten SBS en RTL 4 live in de marges om de gunst van de kijker. Bij RTL was de tv-actie Open het Bos te zien, goed voor gemiddeld 144.000 duizend kijkers. Het lukte Beau van Erven Dorens en Angela Groothuizen niet om de kijker 25.000 bomen te laten adopteren. En dat ondanks een keur aan bekende Nederlanders, zoals Trijntje Oosterhuis.

En Nick & Simon mochten de liveshow afsluiten, omdat ze bomen een warm hart toedragen.

Uiteindelijk werden er meer dan 13.000 bomen verkocht. Sommigen waren dolblij met hun nieuwe adoptiekindje.

Thuis op zondag zakt in

Terwijl bij RTL een nieuw bos aan de man gebracht werd, was op SBS 6 de tweede aflevering van Thuis op Zondag te zien. Dirk Zeelenberg en Kim-Lian van der Meij wisten 310.000 mensen te boeien, een derde minder dan de 442.000 bij hun debuut. Mensen moeten vooral nog heel erg wennen, lijkt het.

Een beetje middagprogramma doet aan metamorfoses en Thuis op Zondag is geen uitzondering. Maar de ene make-over is de ander niet, net als over de stijl en smaak van stylisten te twisten valt.

Al met al kampt het programma nog met de nodige kinderziektes, maar gelukkig zien bepaalde liefhebbers altijd wel twee pluspunten...

Meer over