Kijkcijfers: Het Sinterklaasjournaal start met 880.000 kijkers

12 november 2014 09:17 | kijkcijfers | Door Televizier

© NTR - Roel Jorna

Dinsdagavond keken er bijna 900.000 mensen naar de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal. Dit zijn er bijna 300.000 meer dan vorig jaar.

Het Sinterklaasjournaal zou vol met kleurrijke pieten zitten, maar daar blijkt vooralsnog niets van waar. De bijna 900.000 kijkers zagen gisteren dat de pieten, ondanks de zwartepietendiscussie, qua uiterlijk niets zijn veranderd. De doelgroep van het programma is daarentegen wel verschoven.

Er wordt ook al druk gespeculeerd.

De Rijdende Rechter

De Rijdende Rechter werd dinsdagavond door maar liefst 1.417.000 mensen bekeken. In de aflevering was te zien dat mevrouw Borg gek werd van haar buren. Het echtpaar dat naast haar woont heeft maar liefst zeven honden, wat voor de nodige overlast zorgt. De opvallende burenruzie liep uit de hand, waardoor het programma even trending topic was. 

Verslaafd!

In Verslaafd! was gisteren te zien dat Peter van der Vorst en interventionist Jim Geduld een poging waagden om François van zijn alcoholverslaving af te helpen. De 43-jarige Amsterdammer is al vijfentwintig jaar verslaafd, het wordt daarom steeds moeilijker om af te kicken. Het lukte de man om in het programma van de drank af te blijven, al hadden de ruim 1,5 miljoen kijkers weinig vertrouwen in een goede afloop.

Meer over