Kijkcijfers zaterdag 29 augustus 2020

De TV van gisteren: RTL domineert zaterdagavond dankzij HGT en BankGiro Miljonairs

De strijd om de kijker is ook op zaterdagavond weer losgebarsten. De eerste slag is gewonnen door RTL 4, al kwam niet één van de grote amusementsprogramma's boven het miljoen uit.

RTL 4 had haar grootste hits klaarstaan om de kijker te trakteren na een zomer vol herhalingen. Die strategie werkte, maar met respectievelijk 977.000 en 978.000 kijkers voor Holland's got talent en BankGiro miljonairs waren het nog niet de miljoenenscores die de zender in het verleden gewend is. Later op de avond trapte Lieve Frogers af met een ongustig tijdstip en een kleine 429.000 kijkers.

Ik Hou Van Holland op twee

SBS6 vertrouwt ook dit najaar op Linda de Mol om de kar te trekken. Dat deed ze op zaterdagavond met een nieuw seizoen Ik hou van HollandHelaas moest de kijkcijferkoningin ditmaal genoegen nemen met zilver. Het spelprogramma bleef steken op 859.000 kijkers die moesten wennen aan de nieuwe coronaproof-versie met minder publiek. De compilatieaflevering van Chateau Meiland kwam uit op 639.000 kijkers. 

NPO 1 buiten top 10

NPO 1 begint pas in september met haar najaarsprogrammering, waardoor Theo Maassen de avond mocht vullen met zijn voorstelling Situatie gewijzigd. Liefhebbers van cabaret genoten van de show, maar uiteindelijk kwam Theo uit op 739.000 kijkers en een twaalfde plek in de kijkcijfer top 25. De allereerste Avondetappe maakte het op de late avond enigszins goed met 897.000 kijkers.

Meer over: