Zaterdag 30 augustus 2023

De TV van gisteren: Paul de Leeuw ziet kijkcijfers Hotel Hollandia halveren na 'mislukte pannenkoek'

1 oktober 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Annemieke van der Togt
Na een in de woorden van Paul de Leeuw 'mislukte eerste pannenkoek', was gisteravond een iets aangepaste Hotel Hollandia te zien. Een deel van het flink uitgedunde aantal kijkers ziet verbetering, maar volgens sommigen is de pannenkoek nu al op en moeten Paul en zijn team toch echt 'terug naar de tekentafel'.

De eerste aflevering van Hotel Hollandia was goed voor 1,3 miljoen kijkers inclusief uitgesteld kijken en ruim 1 miljoen lineaire kijkers. Daar is een week later weinig van over: slechts 597.000 kijkers schakelden zaterdagavond naar de nieuwe zaterdagavondshow van Paul de Leeuw op NPO 1, zo blijkt uit de kijkcijfers die Tina Nijkamp deelt. "Het cabaret was echt een stuk beter", klinkt het. "De sketches mogen er wat mij betreft uit, Paul de Leeuw vond ik een stuk beter dan vorige week", pent een ander. En: "Zie ergens wel de potentie maar nog veel werk aan de winkel." 

De critici die er klaar mee zijn, leggen de vinger op de volgens hen zere plek: "Je moet gewoon niet álles in één programma willen proppen. Het werkt niet." Een ander besluit: "Niet ingewikkeld doen, niet het wiel opnieuw uitvinden... de kracht ligt in de eenvoud, en het talent van Paul de Leeuw!"

Ik hou van Holland en Oh, wat een jaar! 

Linda de Mol wordt wat de kijkcijfers betreft fijner wakker dan Paul de Leeuw, met 600.000 lineaire kijkers voor Ik hou van Holland op SBS6. Richard Groenendijk valt in de smaak als nieuwe teamcaptain. Maar het is Chantal Janzen die beide presentatoren het nakijken geeft met 889.000 kijkers voor Oh, wat een jaar!. Gerard Joling valt niet bij iedereen in de smaak als nieuwe teamcaptain. 

Beste Zangers

Hotel Hollandia plukte dus niet bepaald de vruchten van voorganger Beste Zangers, waar lineair ruim 1,07 miljoen kijkers naar keken. Dit keer stond de aflevering in het teken van Numidia, die haar heftige levensverhaal deelde. Numidia maakte daarmee uiteraard de meeste indruk, maar Duncan Laurence die Hurt van Christina Aguilera zingt kan ook op veel lof van kijkers rekenen.

Meer over