Kijkcijfers vrijdag 18 juni 2021

De TV van gisteren: Humberto scoort matig met Songfestivalwinnaar Måneskin

19 juni 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
RTL nam vrijdag gepaste maatregelen om fans van Måneskin in bedwang te houden, maar de populariteit bij de fans van de Italiaanse band is niet terug te zien in de kijkcijfers. Naar Humberto, waar de Songfestivalwinnaars te gast waren, keken slechts 533.000 belangstellenden.

Måneskin zelf was totaal onder de indruk van de aanwezigheid van voetbaltrainer Louis van Gaal in het programma, maar de kijker kon het amper bekoren wat er werd besproken aan tafel bij Humberto Tan. Met de 533.000 kijkers pakte Humberto de negentiende stek in de lijst van Stichting KijkOnderzoek.

Voetbal

Onder andere Het Beste Van 10 Jaar The Voice Of Holland trok op dezelfde zender meer bekijks (574.000), terwijl het verder vooral voetbal was wat de klok sloeg op televisie vrijdagavond. Het duel Engeland – Schotland deed het met 2.359.000 kijkers niet eens onaardig. Studio Europa wist 1,4 miljoen mensen te boeien. De Oranjezomer, de commerciële equivalent van John de Mol op SBS6, moest het met 569.000 kijkers doen.

Persconferentie

De coronapersconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge trok verdeeld over drie zenders iets meer dan 3,3 miljoen kijkers. De meeste mensen keken via NPO1 (2,1 miljoen), de rest zag bij RTL4 en SBS6 hoe er veel versoepelingen werden aangekondigd.

Meer over