Kijkcijfers: Iedereen zat in de tuin

Het was een zwoele zaterdagavond in Nederland en dus zaten er maar weinig mensen voor de tv. Een update-aflevering van Ik Vertrek trok nog de meeste kijkers.

Ik Vertrek was op Ned. 1 goed voor 929.000 kijkers. De programma is normaal goed voor veel jolijt op Twitter, maar dit keer werden de zakdoeken erbij gepakt. De aflevering ging over Ronald die met zijn vrouw en vier kinderen naar Oostenrijk vertrok voor een nieuw begin. Twee jaar later bleek dat de vrouw van Ronald was overleden aan borstkanker.

De RTL 4-kijkers zaten waarschijnlijk nog in de tuin, want de laatste aflevering van De Jongens Tegen de Meisjes moest doen met 852.000. Normaal is het amusementsprogramma goed voor zo'n 1,4 miljoen enthousiaste liefhebbers. Veel RTL 4-kijkers zaten waarschijnlijk nog aan de barbecue.

The Beatles

Terwijl de Rolling Stones hun langverwachte optreden op Pinkpop gaven, maakte Ned. 3 er een Beatles-avondje van. 50 jaar geleden zetten The Beatles de muziekwereld op zijn kop en Leo Blokhuis maakte daar een documentaire van. Die werd gevolgd door een concert waarbij Paul McCartney en Ringo Star gezamenlijk optraden. Beide docu's trokken 350.000 kijkers.

WK Hockey

Ondanks het mooie weer trok de WK Hockeywedstrijd wedstrijd Nederland - Australië verrassend veel kijkers. 743.000 mensen zagen hoe de Hollandse hockeydames Australië met 2 - 0 versloegen.

Reageren