Kijkcijfers: IJsland - Oranje goed voor 2,7 miljoen

Het Nederlands elftal voetbalde als een natte krant in IJsland. Oranje verloor met 2-0 en 2,7 miljoen kijkers waren er getuige van.

Natuurlijk was de EK-kwalificatiewedstrijd daarmee het best bekeken programma van de avond, maar genieten geblazen was het bepaald niet.

En zo werd Nederland afgelopen zomer derde op het WK in Brazilië en staat het nu derde in een poule met allemaal B-landen die er niets van kunnen. Het is bijna grappig als het niet zo treurig zou zijn.

Dan maar een grap op deze treurige dinsdagochtend.

Sonja Barend

Het was niet alleen voetbal dat de klok sloeg. Het Acht Uur Journaal trok 2,1 miljoen kijkers en Goede Tijden Slechte Tijden deed het net als altijd goed, ditmaal met 1,8 miljoen. Spoorloos haalde bijna de 1,7 miljoen en De Wereld Draait Door had een prima avond met 1,5 miljoen kijkers. Daarin reikte Sonja Barend de Sonja Barend Award uit aan Jeroen Pauw voor zijn gesprek met Fleur Agema.

RTL Late Night

Ondanks zijn prijs moet Jeroen Pauw het wat kijkcijfers betreft wederom afleggen tegen Humberto Tan met zijn RTL Late Night 899.000 tegen 624.000 kijkers. In Late Night vertelde Saskia Noort dat vrouwen gemeen doen tegen jongere en knappere vrouwen. Maar dat kan ook anders.

Reageren