Kijkcijfers: Ik Vertrek domineert avondprogrammering

12 juli 2015 08:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© TROS

Ik Vertrek was wederom het meest populair, 874.000 kijkers zagen hoe een Twentse familie naar Luxemburg ging om een camping te beginnen.

De man des huizes was onvermoeibaar enthousiast, maar zijn vrouw Bertie bleek al snel de vermoeide chagrijnigheid zelve en dat was natuurlijk weer een eindeloze bron van amusement op Twitter.

Dat werd niet beter toen het campingterrein onder water kwam te staan. Gelukkig hadden Twitteraars de oplossing voor handen.

De onverwachte held van de aflevering was oma, die in eerste instantie mee zou verhuizen naar Luxemburg maar al snel doorhad dat het niets voor haar was en toch besloot thuis te blijven.

Weinig liefde voor Verliefd op Ibiza

Ondertussen was op NPO 3 de speelfilm Verliefd op Ibiza goed voor 193.000 kijkers. Daarmee was het 't best bekeken programma van de zender en een aardige afsluiter van de week van de liefde. Maar niet iedereen kon de door Johan Nijenhuis geregisseerde film op waarde schatten, ook al vonden sommigen ‘m wél leuk.

En anderen keken juist behoorlijk doelbewust.

Jopie Parlevliet neemt afscheid

Over Jopie gesproken, de Rotterdamse parel van de praatprogramma’s was toe aan de laatste aflevering van het eerste seizoen. Helaas voor de diva was het met 568.000 liefhebbers de minst bekeken tot nu toe. Jopie vroeg onder anderen Isa Hoes en Pieter Derks ’t hemd van het lijf. Gek genoeg lijkt op Twitter het tij definitief gekeerd. Na overwegend negatieve kritieken heeft het gros van de online critici ‘tante Jopie’ in ‘t hart gesloten.

Of, nou ja… Bijna iedereen.

Meer over