Kijkcijfers: Ik Vertrek ook als herhaling in trek

Een herhaling van Ik Vertrek was het enige amusementsprogramma dat boven het miljoen scoorde. TV-kijkend Nederland kiest duidelijk voor oud en vertrouwd.

Mensen gingen duidelijk zitten voor het 1.19 miljoen scorende Ik Vertrek, het scoorde namelijk aanzienlijk beter dan voorganger De Beste Zangers Van Nederland dat 772.000 kijkers trok. In deze aflevering stond musicalster Anouk Maas centraal. Haar medekandidaten trakteerden Maas op versies van bekende musical hits zoals Don’t Cry For Me Argentina en I’m A Believer. Zelf hield Anouk het niet droog toen Do zich waagde aan de evergreen Tomorrow, uit de musical Annie.Toch was het Anouk zelf die op Twitter de meeste lof scoorde met haar versie van een Ariana Grande hit.

En dan was er nog Lange Frans die de aflevering afsloot met Stayin’ Alive, de disco dans klassieker bekend gemaakt door de BeeGees. Eén relatief klein probleem: Frans kan niet echt dansen en de gebroeders Gibb hoeven zich ook geen zorgen te maken over zijn zangkunsten. Toch kon hij rekenen op de nodige fans, de belangrijkste daarvan was Anouk die hem tot winnaar van de aflevering bombardeerde.

En dat kon ook het thuisfront wel waarderen.

Jopie Parlevliet klapt in elkaar

RTL 4 had ook een matige avond. Pronkstuk De Jongens Tegen De Meisjes bleef steken op een matige 747.000 kijkers. Na een pauze van een week, vanwege het live concert van Guus Meeuwis, was ook Jopie Parlevliet terug met de vierde aflevering van haar talkshow. De cijfers waren niet best: 610.000 kijkers, terwijl het er 14 dagen geleden nog een ruime 800.000 waren. Aan de gasten heeft het niet gelegen, Jopie verwelkomde Brigitte Kaandorp, Nicolette Kluijver en Kay Nambiar. En ook op Twitter ontwikkelt Jopie een fanbase, inclusief de nodige BN’ers.

Al is niet iedere BN’er fan van de praatprogrammaparel uit Rotjeknor.

Bureau Sport begint in de achterhoede

Nog voordat Jopie haar gasten kon trakteren op gevulde eieren begon op NPO 3 een nieuw seizoen van Bureau Sport. Presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra maakten zich op voor de naderende tour en scoorden daarmee het best bekeken programma van de zender. Helaas waren 245.000 sportfanaten niet genoeg om zelfs maar een startpositie te krijgen in de kijkcijfer top 25.

Maar, net als in de sport zelf heb je winners en verliezers. Je kan het niet iedereen naar ’t zin maken.

Meer over:

Reageren