Kijkcijfers: John Williams meer in trek dan voetbal

Een knappe prestatie voor John Williams: zijn hulpprogramma Help Mijn Man Is Klusser bleef koning voetbal meer dan voor. 

Waar 1.2 miljoen mensen AZ met 0-1 zagen verliezen van Benfica in de Europa League, stemden 1.3 miljoen kijkers af op de verbouwperikelen die aan de orde kwamen in het klus- en klaagprogramma van Williams. 

Minder kijkers voor Ali B

Ali B leverde wel kijkers in. Waar vorige week nog ruim een miljoen mensen klaar zaten voor zijn Ali B En De 40 Wensen waren het er ditmaal 819.000. Voor een programma dat op Nederland 1 op primetime wordt uitgezonden is dit een behoorlijk magere score. 

Gordon in de lift

Daarentegen beleefde Gordon op RTL 4 een fikse opsteker. Vorige week wisten nog geen 725.000 kijkers zijn Help Onze Dochter Aan De Man te vinden. Deze week revancheerde de goedlachse entertainer zich met meer dan een miljoen belangstellenden in het wel en wee van single vrouwen.

Humberto versus Pauw & Witteman

Pauw & Witteman moesten met 685.000 kijkers  voor de derde keer deze week hun meerdere erkennen in Humberto Tan die er 783.000 scoorde. Toch wint de VARA talkshow qua praatcijfers het nipt: 773 tweets werden verstuurd over de tafel van Jeroen en Paul, tegen 741 voor Tan.

Praatcijfers

De meeste twitteraars waren vol lof over het interview dat Humberto had met The Scene zanger Thé Lau die eerder deze week hoorde dat hij niet lang meer te leven heeft.   

 

Ook Thé's collega zangeres Frederique Spigt stak haar waardering niet onder stoelen of banken. Spigt sprak verder de hoop uit dat Lau "nog kan blijven zingen tot het eind", daarmee doelt ze op zijn geplande afscheid op Pinkpop dit jaar.

Veel mensen keken het interview met Thé later terug en konden het niet nalaten dit te delen.

Reageren