Kijkcijfers dinsdag 9 augustus 2022

De TV van gisteren: Kasteelvrouwe Emmy sluit af met weinig indrukwekkende cijfers

10 augustus 2022 09:08 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© MAX
Kasteelvrouwe Emmy is niet de kijkcijferhit geworden waarop Omroep Max had gehoopt. De laatste aflevering van de realityserie trok 644.000 kijkers. Maar Emmy heeft mooi wel een dak dat niet meer lekt.

Op het hoogtepunt trok Kasteelvrouwe Emmy net iets minder dan 1 miljoen kijkers en dat is door de zomerperiode nog iets minder geworden. Of er een tweede seizoen gaat komen met de klussende kasteelvrouwe is op dit moment nog niet bekend. Het kasteel is in ieder geval nog lang niet klaar.

Jip in De Slimste Mens

Het programma dat scoort of het nu zomer of winter is, is natuurlijk De Slimste Mens. Philip Freriks en Maarten van Rossem kwamen uit op 1.153.000. Kijkers van de kennisquiz zagen dat kandidaat Jip van den Toorn zichzelf wederom door de finale frommelde, ditmaal ten koste van musicalster Carolina Dijkhuizen. Waarschijnlijk zien de kijkers haar terug in de finaleweek. Dat vinden sommige mensen heel er leuk en anderen iets minder. 

Het Echte Leven van de Britse Adel

B&B Vol Liefde op RTL 4 scoorde 790.000 kijkers en de Ruben Nicolai-quiz Ik Weet er Alles Van deed ook prima zaken voor de zender door 788.000 kijkers te scoren. SBS 6 komt in het hele kijkcijferverhaal niet voor en 387.000 mensen zagen op ESPN hoe PSV in de verlenging Monaco wist te verslaan in de voorronde van de Champions League. Dan nog even terug naar NPO1 waar Omroep Max de nieuwe realityserie Het Echte Leven van de Britse Adel de ether in gooide. De Engelse kakkers scoorden met de eerste aflevering een magere 563.000 kijkers. 

Meer over