Kijkcijfers: Kluizenspel start dramatisch, De Deal best aardig

Het kijkerspubliek liep totaal niet warm voor de nieuwe show Kluizenspel op SBS 6. De politieke thriller De Deal van de VARA ging wel aardig van start.

De serie De Deal gaat over een journaliste (een prima rol van Carolien Spoor) die infiltreert in een rechts populistische partij en in de ban raakt van de charismatische leider (Jacob Derwig). Uit de eerste reacties blijkt dat De Deal niet de Nederlandse Borgen is.

Komt nog bij dat PVV-aanhangers de VARA verdenken van laster en daarom alleen al heel negatief zijn. De overeenkomsten tussen feit (Geert Wilders) en fictie (de partijleider in de serie) zijn zeker niet toevallig. 

Een kleine greep van de reacties op Twitter:

Ondanks deze negatieve tweetjes keken er toch 479.000 naar Nederland 2, wat een redelijke score is. Bij dit soort series is de tweede aflevering altijd erg belangrijk: hoeveel kijkers blijven er hangen?

Kluizenspel

Dan dat andere nieuwe programma: Kluizenspel op SBS 6 met good old Marc Klein-Essink als showmaster. 349.000 kijkers is nogal beroerd, maar de mensen die keken, vond het best aardig.

Popcafé

Nog een nieuw programma: op Ned. 3 presenteerde Art Rooijakkers Popcafé, een popquiz over het popnieuws van deze week met teamcaptains Gerard Ekdom en Spike van Direct. 215.000 mensen namen de moeite in te schakelen. En ook dat is niet veel.

De Kwis

Het kanon van de zaterdagavond was buiten het Journaal (2,2 miljoen), Weet Ik Veel, de RTL 4-quiz met Linda de Mol. Ook De Kwis en Bananasplit scoorden lekker met respectievelijk 1,5 en 1,3 miljoen kijkers. Bij De Kwis werden nogal wat grappen gemaakt over de Paralympics en dat viel niet overal in goede aarde.

Reageren