Kijkcijfers: Krasse Knarren leggen het af tegen Slimste Mens

Geen nieuw kijkcijferrecord, toch was kennisquiz De Slimste Mens woensdag met 1.32 miljoen kijkers wederom het bestbekeken amusementsprogramma.

De winst voor Philip Freriks (70) en de zijnen moet een bittere pil zijn voor Krasse Knarren dat gelijktijdig werd uitgezonden. Ondanks ydillische tafereeltjes als Hans van der Togt die eigenhandig asperges steekt en regisseuse Kitty Knappert die op haar 84e leert hoe je ze moet pellen, daalde het aantal kijkers van 1.1 miljoen vorige week naar 912.000 kijkers.

Kijkcijfers Linda's Zomerweek stabiliseren

Ook RTL 4 had te lijden onder het succes van De Slimste Mens. De herhaling van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS, toevalligerwijs met Dries Roelvink, was goed voor 623.000 kijkers. Direct daarna werden die cijfers door Linda de Mol verdubbeld. De derde aflevering van Linda's Zomerweek, met een openhartige Jan Smit en minister Jet Bussemaker, pakt met 1.26 miljoen kijkers brons in het kijkcijfer klassement. Met deze score lijkt het aantal kijkers van het luchtige zomeravondprogramma zich, net als in 2013, te stabiliseren rond 1.25 miljoen.

Praatcijfers woensdag 20 augustus 

Knevel & Van den Brink lijkt wat betreft kijkcijfers de aandacht van het publiek maar met moeite vast te kunnen houden. Op Twitter zijn de heren echter een hit: 953 tweets werden aan hen gewijd.Gisteravond keken 570.000 mensen naar de discussie aan tafel bij Andries en Tijs over de vermoorde Amerikaanse journalist James Foley en de vermeende VVD-oorlog tegen de meeuw. 

Daarnaast was er aandacht voor de onenigheid tussen tafelgast Arie Boomsma en Andries Knevel over moslims.

Al heeft niet iedereen het nieuws volledig gevolgd...

Reageren