Kijkcijfers: Late start RTL Late Night kost kijkers

RTL Late Night begon woensdagavond 20 minuten te laat vanwege een stroomstoring in Amsterdam. De talkshow hield slechts 612.000 kijkers over.

RTL Late Night wordt opgenomen op het Rembrandtplein in Amsterdam en daar hadden ze woensdagavond even geen stroom. RTL 4 vulde de tijd op met een herhaling van Alles Mag op Vrijdag, waardoor veel RTL Late Night-kijkers afhaakten en het programma bleef steken op 612.000. 

Het betekende ook dat concurrent Jeroen Pauw op NPO1 voor het eerst meer kijkers trok met Pauw (639.000 kijkers), waar een verkiezingsdebat te zien was.

Toen Humberto dan toch in de lucht was, mocht mentalist Jan Reinder zijn kunsten vertonen. En tsja, wat zullen we ervan zeggen? De trucs van Jan vielen niet erg in de smaak bij de kijkers. Eerst moest Sven Kramer een ijzeren staaf in zijn nek zetten en dan naar voren lopen, maar die truc ging de mist in omdat Sven weigerde. Toen Ruben Nicolai in zijn plaats ging, dachten kijkers te zien wat er gebeurde.

Daarna voorspelde Jan de uitslag van de Champions League wedstrijd Paris Saint Germain - Chelsea. De uitslag stond op een paar kaartjes die uit een verzegeld kistje kwamen, maar de kijkers zagen feilloos hoe Jan de kaartjes op het laatste moment verwisselde.

Life Story

De natuurserie Life Story was het best bekeken programma op primetime met 1,5 miljoen kijkers. De dieren hebben kinderen en doen alles om hun kroost te beschermen. Soms lukte dat niet. 

Gelukkig was er een happy end.

Reageren