Kijkcijfers: Linda's Zomerweek blijft stabiel scoren

27 augustus 2015 09:10 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker/RTL

Het was noodweer gisteravond, des te meer reden voor mensen om thuis voor de buis te blijven. De derde aflevering van Linda's Zomerweek was goed voor 1.23 miljoen kijkers.

Daarmee komt Linda steeds meer in de buurt van De Slimste Mens, de kennisquiz werd door 1.29 miljoen gezien. Linda ontving deze keer minister Edith Schippers en komiek Ruben Nicolai. Waar de minister opvallend openhartig was over haar grotendeels onvervulde kinderwens, ze had graag meer dan één kindje gehad, hulde Ruben zich bij voorkeur in stilzwijgen als het aankwam op zijn liefdesleven en z'n twee dochtertjes.

Uiteraard trokken bepaalde Twitteraars al snel conclusies.

En maakten anderen zich weer over hele andere zaken druk.

André Rieu op Bloemeneiland

De AVROTROS zond een herhaling van André Rieu's concert uit vanaf het Duitse bloemeneiland Mainau. De grootmeester van de kamermuziek wist 1.13 miljoen kijkers te plezieren en ook op Twitter was men op een vals nootje na wonderwel lovend over het concert.

Sommige kijkers hadden zelfs een vooruitziende blik...

Eva versus de staatssecretaris

Bij Jinek, goed voor 614.000 kijkers, was namelijk staatssecretaris Sander Dekker aangeschoven om zijn uitspraken rond amusement bij de NPO toe te lichten. Hoe scherp en direct Eva haar vragen ook formuleerde, Dekker z'n antwoorden werden er niet duidelijker op. Dat leidde tot verbazing en lichte irritatie bij zowel Jinek als haar gasten, waaronder Penoza-ster Monic Hendrickx. Dit ontging de kijker ook niet.

De verwarring ontstond vooral omdat Dekker niet goed kon verwoorden wanneer een programma nou puur als amusement bedoeld is, of wanneer amusement gebruikt wordt om de kijker iets bij te brengen. Zo noemde hij het Muziekfeest Op Het Plein een NPO-waardig programma omdat het draait om Nederlands erfgoed: het levenslied. In dezelfde adem noemt Dekker echter Heel Holland Bakt als voorbeeld van tv-amusement waar je niks van opsteekt. Die redenering wilde er niet bij iedereen in.

Meer over