Kijkcijfers: Meer dan 1 miljoen voor Lekker Nederlands

19 April 2015 08:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© SBS - Elvin

De muzikale zangstrijd tussen Nick & Simon en Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven in Lekker Nederlands begon bijzonder goed voor SBS 6 met ruim 1 miljoen kijkers.

In Lekker Nederlands zingen het Volendamse duo en Jurk liedjes met eigengemaakte Nederlandse teksten. Het kijkerspubliek kon al die gekkigheid wel waarderen. Zo zeer zelfs dat Nick en Simon dachten dat hun Twitter-account stuk was.

Maar de heren hadden het inderdaad bij het rechte eind. Iedereen is positief over Lekker Nederlands.

We Are Family

Lekker Nederlands was niet het enige nieuwe programma op de zaterdagavond. RTL 4 en SBS hadden beiden een totaal nieuwe programmering. SBS 6 had ook nog We Are Family op het programma staan waarin Jochem van Gelder hele gezinnen op het podium ontving. Gezelligheid voor de hele familie zou je zeggen, maar dat leverde slechts 411.000 kjikers op. Het is niet dat de mensen het niet leuk vonden.

Maar de enorme hoeveelheid reclames tussendoor was niet te doen.

Weet Ik Veel

RTL 4 zal de wonden likken na deze zaterdagavond. De zender begon de avond met Weet Ik Veel, de kennisquiz met Linda de Mol. Linda scoorde 1,4 miljoen kijkers. Een prima getal, ware het niet dat ze in de twee vorige seizoenen van de quiz regelmatig boven de 2 miljoen uitkwam.

Echt Waar?!

Gordon zakte met zijn talkshow Goor Draait Door van 1 miljoen kijkers vorige week naar nog geen 700.000 deze week en Echt Waar?! start het nieuwe seizoen met slechts 594.000 kijkers. Het publiek moest even wennen aan de nieuwe opzet waarin Jamai presentator Jack Spijkerman vervangt en er BN'ers te gast zijn.

Meer over