Kijkcijfers donderdag 22 april

De TV van gisteren: miljoen kijkers voor I Can See Your Voice

23 April 2021 08:12 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© RTL
Het nieuwe seizoen van I can see your voice ging donderdagavond van start met ruim een miljoen kijkers. Een prima score op primetime.

De show met onder meer Fred van Leer en Marieke Elsinga scoorde daarmee net iets beter dan Onze boerderij in Europa, maar Chateau Meiland blijft met 1.375.000 kijkers de onbetwiste favoriet. Dit keer zoekt Nadège toenadering tot de familie Meiland. Erica en Martien willen haar nog een keer opzoeken, maar daar zit Maxime niet op te wachten. 

Valse kraaien

In I can see your voice halen zeven kandidaten alles uit de kast om de juryleden te overtuigen écht te kunnen zingen. Aan het panel van bekende Nederlanders de vraag: wie kan er wél zingen, en wie niet? Dit seizoen vervangt Edsilia Rombley Samantha Steenwijk en Danny de Munk zit op de stoel van Jeroen van Koningsbrugge. 

Ook in de eerste aflevering van het tweede seizoen zijn er weer valse kraaien genoeg. Daarom viel zangeres Myrthe extra op, want zij kon wel zingen. Marieke Elsinga was enthousiast, net als de kijkers thuis. Beau sloot de avond af met een mooie 942.000 kijkers. 

10 voor taal

Op SBS heeft ook Harm Edens met 10 voor taal het ontzettend goed gedaan met dik een miljoen kijkers. Het spits werd afgebeten door Nick & Simon. De bekende Volendamse zangers namen het in de eerste aflevering op tegen de presentatoren Irene Moors en Dennis van der Geest.

De taalquiz met geinige taalpuzzels en spellingkwesties is na twaalf jaar weer terug op de buis en blijkt goed in de smaak te vallen. Al zijn de meningen op Twitter nog een klein beetje verdeeld.

Een flop

Jandino Asporaat kon helaas niet profiteren van de goede kijkcijfers van Onze boerderij in EuropaDonderdag keerde hij terug op televisie met zijn gloednieuwe programma Dino's bezorgservice, maar dit was geen succes voor NPO 1. Na dik een miljoen kijkers voor Onze boerderij stemden slechts 435.000 mensen af op het programma van Dino. Op1 deed daarna wel weer goed met 907.000 kijkers.  

Meer over