Kijkcijfers: Nance scoort boven het miljoen met Puur Geluk

20 juni 2015 08:04 | kijkcijfers | Door Televizier

Nance maakte haar comeback op primetime met de gloednieuwe RTL-show Puur Geluk. Haar rentree bleef niet onopgemerkt ruim één miljoen kijkers zaten klaar voor een avondje ouderwets positief vermaak.

In de door de Staatsloterij gesponsorde show verrast Nance deelnemers aan die loterij die wel toe zijn aan een extra steuntje in de rug. Er gingen heel wat wensen in vervulling, maar niet iedereen is ruimhartig genoeg de ander het figuurlijke lot uit de loterij te gunnen.

Eén van de klapstukken was een verrassing die Nance in petto had voor een nietsvermoedend echtpaar dat in de studio werd overvallen. Het stel bleek opgegeven door een goede vriendin die er voor zorgde dat er verborgen camera’s in hun woning geplaatst werden om te zien of ze de in een keukenla achtergelaten geheime verrassingsenvelop zouden ontdekken. Een tikkeltje opmerkelijk wellicht.

Het bleek geen miljoen te zijn, maar twee retourtickets voor Australië. De zus van de vrouw des huizes woont daar al 35 jaar, helaas konden ze elkaar door geldgebrek niet zien. Om de verrassing nóg completer te maken, onthulde Nance dat de zus in kwestie al gewoon in Nederland was. De vliegtickets waren bedoeld om haar te vergezellen naar de andere kant van de wereld voor een onvergetelijke vakantie.

Maar de vergelijking met die ándere programma’s waarin even zo weinig vermoedende mensen verrast worden valt natuurlijk niet te ontkennen.

Anouk bij College Tour

Puur Geluk was een van de weinige nieuwe programma’s op primetime. De zomer gaat morgen pas officieel van start, toch is het in tv-land al enkele weken zomertijd en dat betekent herhalingen, zo ook van College Tour dat goed was voor 310.000 kijkers. Twan Huys ontving Anouk en wist de zangeres te ontlokken dat ze voor Trijntje Oosterhuis de inzending van het Eurovisie Songfestival ging verzorgen. Maar ondanks die blamage waren kijkers best tevreden.

Koefnoen presteert teleurstellend

Het blijft sappelen bij Koefnoen Presenteert, ook al scoorde deze aflevering met 517.000 kijkers er bijna 200.000 meer dan vorige week. Misschien kwam dat wel door het verrassende gastoptreden van Tineke Schouten als de grofgebekte ex-echtgenote van een aan lager wal geraakte goochelaar. De toneeldiva attendeerde haar fans er eigenhandig op.

Toch wordt de nieuwe Koefnoen koers nog niet helemaal begrijpen.

Meer over