Kijkcijfers dinsdag 4 mei 2021

De TV van gisteren: Nationale Dodenherdenking op de Dam trekt veel bekijks

5 mei 2021 08:24 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© NOS

De Nationale Dodenherdenking wist dinsdagavond 3.350.000 miljoen kijkers naar NPO1 te trekken. Om 20.00 uur, het moment waarop Nederland twee minuten stil was, lag dat aantal nog veel hoger.

Volgens Stichting KijkOnderzoek keken ruim 7,3 miljoen mensen op enig moment naar de Nationale Dodenherdenking op NPO1. De twee minuten stilte, het leggen van de kransen en de toespraken, waarvan die van André van Duin voor kippenvel zorgde, werden ook op NPO2 en NPO3 uitgezonden, waar bij elkaar nog eens 635.000 mensen naar keken.

Waalsdorpvlakte 

Het NOS journaal direct na de Nationale Dodenherdenking trok met 3,78 miljoen mensen zelfs nog iets meer kijkers. De herdenking op de Waalsdorpervlakte, die op alle zenders van RTL te zien was, trok in totaal bijna een miljoen kijkers.

Voetbal

De halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain trok meer dan een miljoen kijkers naar SBS6. Zij zagen hoe de Engelsen voor het eerst in hun bestaan dankzij een 2-0 zege de eindstrijd van het kampioenenbal bereikten. Vanavond om 23.00 uur weet de aanstaande kampioen van Engeland op het daarin uitkomt tegen Chelsea of Real Madrid. Zij speelden vorige week met 1-1 gelijk.

RTL 

RTL zag daarnaast de kijkcijfers van De Druiventros: d’r op of d’r onder behoorlijk stijgen. Vorige week keken er slechts 432.000 mensen naar de seizoensopenener. Een week later was dat met 831.000 bijna het dubbele. Snackmasters deed het met 913.000 kijkers zelfs nog iets beter.

Meer over