Kijkcijfers: Nederland viert vrijheid voor 1,6 miljoen kijkers

Het 5 mei-concert op de Amstel met koning Willem-Alexander en koningin Máxima trok ruim 1,6 miljoen kijkers richting Ned. 1.

Zangeres Jenny Arean, jazzmuzikant Wouter Hamel en violiste Liza Ferschtman zongen en speelden en het Scapinoballet Rotterdam danste erbij. Daarmee was Bevrijdingsdag 2014 na het Journaal van acht uur (2 miljoen) en Goede Tijden Slechte Tijden (1,7 miljoen) het best bekeken programma.

Celblok H

De seizoensfinale van Celblok H trok 811.000 kijkers richting SBS 6 en daarmee is het lang niet de best bekeken aflevering van het seizoen, maar volgens Twitteraars wel de spannendste. Hoofdrolspeelster Isa Hoes (Suus) moest zich laten gelden, en dat deed ze ook.

Levenslang Met Dwang

De RTL 5-programma's Project P: Stop het Pesten en Levenslang Met Dwang, die vorige week zo indrukwekkend begonnen, hielden zo'n beetje hetzelfde aantal kijkers. 811.000 kijkers zagen hoe de patiënten van Levenslang in Thailand hun eerste schreden zetten naar een leven zonder dwang. Dat vinden de meeste kijkers heel dapper.

Project P

De tweede aflevering van Project P trok 677.000 kijkers en had -net als vorige week- een happy end. Johnny de Mol regelde dankzij zijn geheime camerabeelden dat de 14-jarige Xandra niet meer gepest wordt. Het programma inspireert zelfs andere pesters.

Jimmy Fallon

Pauw & Witteman en Huberto Tan hebben vanaf nu concurrentie gekregen van Jimmy Fallon die met zijn Tonight Show bij BNN te zien is. Het grote publiek moet Jimmy nog wel zien te vinden, op dag 1 keken slechts 114.000 mensen. Maar de mensen die keken, hadden er lol in.

Reageren