Kijkcijfers: Nederlands elftal overtuigend eerste

Ondanks het lekkere weer, bleven meer dan twee miljoen mensen voor de buis zitten om te zien hoe het Oranje van Louis van Gaal het zou doen tegen Ecuador. 

Daarmee is het oefenduel veruit het bestbekeken programma van de dag, met meer dan een half miljoen kijkers extra dan het 20.00 Uur Journaal op nummer twee.

Terrasjesweer speelt Carlo & Irene parten

Voetbal, in combinatie met het terrasjesweer, zorgde over de hele linie voor minder kijkers. Nergens is dat duidelijker te merken dan bij Typisch Carlo & Irene. Ten opzichte van vorige week leverde de persiflageshow een dikke 300.000 kijkers in en kwam uit op 627.000. De Jongens Tegen De Meisjes blijft met gemiddeld een miljoen stabiel scoren. Daarna trok Zaterdagavondjurk 617.000 kijkers. Geen astronomisch hoge score maar stukken beter vergeleken met een week eerder. Toen keken 434.000 mensen, waarschijnlijk veroorzaakt omdat op dat moment Nederland bijna aan de beurt was in de finale van het Eurovisie Songfestival.  

Cojones verslaat Zaterdagavondjurk  

De eerste aflevering van het komische Cojones was op de late avond goed voor 891.000 kijkers. De ploeg cabaretiers onder leiding van Erik van Muiswinkel nam, naar eigen zeggen in de traditie van satirische shows als Kopspijkers, Farce Majeure en Business Class, de week door en op de hak. Of ze daar ook in geslaagd zijn, Twitterend Nederland vond van niet. 

Praatcijfers

De oefeninterland tegen Ecuador was met een indrukwekkende 9675 tweets het meest besproken programma van de avond en ook de nabeschouwing was goed voor 1581 berichtjes. Een meer dan goede derde was een herhaling van Ik Vertrek, waar 1431 keer over geventileerd werd. Een Nederlands echtpaar vertrok naar Frankrijk om een bed & breakfast te beginnen en dat verliep, uiteraard, niet zonder slag of stoot.

Ook de wat stugge onderlinge verhoudingen tussen man en vrouw waren reden voor wat online observaties.

Dat de gedroomde bed & breakfast stiekem best een bouwval was, leverde ook wat komisch klusadvies op.

Na Ik Vertrek bleven heel wat mensen zitten voor Cojones, waar 439 tweets aan vuil gemaakt werden. De algehele tendens was dat het ondanks medewerking van ervaren komieken als Mike Boddé, Thomas van Luyn, Rob Urgert en Owen Schumacher niet al te komisch was.

Of, nog korter samengevat:

En, in een woordgrap die niet had misstaan in de show zelf:

Reageren