Kijkcijfers: NOS scoort torenhoog met Tour de France, RTL 7 stelt teleur

6 juli 2015 07:41 | kijkcijfers | Door Televizier

© Ton Kastermans

NPO 1 haalde zondag recordcijfers met de Tour de France, maar Wilfred Genee weet de wielerfans op RTL 7 maar niet te vinden met zijn vernieuwde Tour Du Jour.

De NOS trok zondag een recordaantal van 1,9 miljoen kijkers met het live verslag van de spectaculaire tweede etappe uit de Tour de France, die werd gereden tussen Utrecht en het Zeeuwse Neeltje Jans. 's Avonds wist de omroep op NPO 1 nog eens 1,2 miljoen mensen te vermaken met talkshow Studio Tour.

Tour Du Jour

Ondertussen weet RTL 7 nauwelijks te profiteren van de Tour-koorts in Nederland: Tour Du Jour is met 216.000 kijkers nog steeds een stuk minder in trek. De talkshow is sinds dit jaar vernieuwd: Wilfred Genee ontvangt zijn gasten voortaan niet meer in een vaste studio met veel publiek, maar reist mee langs de route van de Tour de France en zendt uit vanaf campings. Daar zijn de meningen over verdeeld:

Waar iedereen het wel over eens leek te zijn, zijn de ogen van verslaggever Raymond Kerckhoffs:


WK Beachvolleybal

Er was zondag meer sport op tv dan de Tour de France. Ook het WK Beachvolleybal werd gehouden in Nederland en ook dit evenement wist veel kijkers te bekoren: maar liefst 1,1 miljoen mensen stemden af op NPO 3 voor de zinderende finale, waarin onze eigen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst nipt verloren van het Braziliaanse duo Alison en Bruno Schmidt. De teleurstelling was groot:


Eén Tegen 100

Tussen al het sportgeweld door wist Caroline Tensen zondag met Eén Tegen 100 gewoon weer 1,8 miljoen kijkers te trekken. Een succes dus, al was dat deze week voor de kandidaten van de quiz wel anders. Twee van hen mochten na één vraag alweer het spel verlaten. De een wist niet waarmee Monopoly wordt gespeeld, de ander vergat dat het kanaal van de Caribische Zee naar de Stille Oceaan door Panama loopt:

  

Meer over