Kijkcijfers: NPO 1 oppermachtig op primetime

30 augustus 2015 08:03 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot/AVROTROS

NPO 1 mag zich dankzij twee nieuwe shows en een oude favoriet met ruime meerderheid de best bekeken zender van de avond noemen.

Eerlijk is eerlijk, veel concurrentie was er ook niet. RTL 4 zond uitsluitend herhalingen uit die met moeite meer dan een half miljoen kijkers konden bekoren. NPO 1 lanceerde daarentegen een hele nieuwe programmering: twee gloednieuwe shows en publiekslieveling 10 Jaar Ik Vertrek, goed voor 1.62 miljoen kijkers.

What The Frans?! opent sterk

Frans Bauer debuteerde met zijn nieuwe amusementsprogramma What The Frans?! waarin hij mensen helpt hun familie te verrassen met een bijzondere actie. De eerste aflevering was goed voor 1.11 miljoen kijkers, zij zagen onder meer een 70-jarige oma die motorcrosser bleek en een stoere politieman die zich dankzij Frans tijdens de balletvoorstelling van zijn dochters ontpopte als prima ballerina. In eerste instantie waren de meningen op Twitter verdeeld.

Maar al snel gingen de mondhoeken omhoog, want tja... Als Frans lacht, is het lastig niet stiekem mee te doen.

Wel is er een prangend manco: Frans fluistert alle kandidaten op afstand instructies in via een oortje, maar dat niemand dat opmerkt is een echt what the frans moment...

En zelfs een allemansvriend als Frans Bauer kan het niet iedereen naar 't zin maken...

Koefnoen scoort behoorlijk

Koefnoen maakte ook z'n rentree, goed voor 867.000 kijkers. De makers waagden zich aan een aantal recente persiflages, waaronder Linda's Zomerweek waarin Linda de Mol (Plien van Bennekom) nog een verre van gezellige zesde aflevering maakte met de dierenliefhebbende PVV'er Dion Graus en kunstenares Tinkebell die haar kat vilde voor een handtas. De laatste bleek fan.

En verder waren de kijkers ook best tevree.

Meer over