Kijkcijfers: NPO 1 verpulvert concurrentie met Nederland-Turkije

Oranje op tv: altijd goed voor torenhoge kijkcijfers. Zaterdag keken er maar liefst 3,3 miljoen mensen naar de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Turkije.

Het Nederlands Elftal wist het aardig spannend te maken voor die 3,3 miljoen kijkers. Na de beschamende eerdere EK-kwalificatiewedstrijden moest bondscoach Guus Hiddink nu echt eens succes boeken, maar het grootste deel van de wedstrijd stond Oranje met 1-0 achter, omdat Turkije in de 37ste minuut scoorde. 

Pas in de blessuretijd volgde de gelijkmaker: Wesley Sneijder maakte de 1-1. Na zijn doelpunt deed Wes een voetbal onder zijn shirt en stopte hij zijn duim in zijn mond. Dit was dé aanwijzing en vanaf dat moment was er nog maar één gespreksonderwerp: YOLANTHE IS ZWANGER!


Goor Draait Door

Ondertussen wist de concurrentie het kijkcijfergeweld op NPO 1 nauwelijks bij te benen. RTL 4 deed het nog aardig met The Voice Kids, dat uitkwam op 1,3 miljoen kijkers, wel de minst bekeken aflevering van de kindertalentenjacht ooit. Daarna trok Goor Draait Door slechts 702.000 kijkers. Gordon had FOX-mentalist Jan Reinder te gast, die onlangs enorm afging in RTL Late Night.


Surprise Surprise

Op SBS 6 zakte Surprise Surprise volledig door het ijs met maar 390.000 kijkers. En dat terwijl de tieneridolen van boyband Mainstreet te gast waren bij Do en Henny! Toch waren er wel wat bakvisjes die hun ouders zo ver kregen om niet naar het voetbal te zappen:

Reageren