Kijkcijfers: Oplichting en voetbal best bekeken

9 april 2014 08:05 | kijkcijfers | Door Televizier

1,5 miljoen mensen hadden zin in de Champions League wedstrijd Chelsea - Paris Saint Germain, de rest keek naar Opgelicht?!

Bij het voetbal gingen de Engelsen er met de buit vandoor. Zij staan in de halve finale van de Europese competitie, daardoor liepen de Franse voetballers een megabonus van 450.000 euro per persoon mis.

Bij Opgelicht?! ging het over mensen die dure valse concertkaartjes voor Beyoncé hadden gekocht.

De oplichter werd uiteindelijk in de kraag gevat maar de opgelichte mensen bleven met de gebakken peren zitten.

Pro Deo

Nog meer ellende in Pro Deo (1 miljoen kijkers) waar twee broers elkaar naar het leven stonden vanwege een schuld. Uiteindelijk sleepte advocaat Oscar Hammerstein een oplossing uit het vuur.

Koken

Met de kookavond van NET 5 gaat het zeer matig. Op dag twee verloor het nieuwe Bake My Day meteen al een fors aantal kijkers. De bakwedstrijd begon op maandag met 295.000 kijkers, daar waren er dinsdag nog maar 199.000 van over. Misschien heeft het iets te maken met het niveau van de kandidaten.

Op primetime ging het maar ietsjes beter met MasterChef NL, met 236.000 kijkers. Toch raakten sommige twitteraars best geïnspireerd door de kookshow.

Adam Zkt. Eva

De verrassing is er bij Adam Zkt. Eva een beetje af. Op het hoogtepunt scoorde de blote datingshow van RTL 5 bijna 900.000 kijkers, gisteren waren daar nog 599.000 van over. In de aflevering mocht 1 Adam kiezen uit 2 Eva's. Hij koos voor de ene die vervolgens hem niet wilde. Het kan verkeren.

Verder was het -ondanks al het ondanks het bloot- een tamme aflevering. Afgezien van een bloot sprintje van de dames.

En er bleef aan het einde wel een prangende vraag over.

Meer over