Kijkcijfers dinsdag 17 januari 2023

De TV van gisteren: het gaat iets beter met Opsporing Verzocht op NPO 2

18 januari 2023 09:21 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Elvin Boer
Vorige week schrok Anniko van Santen zich een hoedje toen ze de kijkcijfers van Opsporing Verzocht zag nadag het programma was verhuisd van NPO 1 naar NPO 1. Het gaat deze week beter, maar nog niet veel.

Jarenlang keken er meer dan 1 miljoen mensen naar het programma waarin criminelen worden gezocht. Maar de wetsovertreders in Nederland konden opgelucht ademhalen, want de kans dat ze gepakt worden is de laatste tijd een stuk minder geworden. Vorige week keken nog slechts 393.000 mensen naar Opsporing Verzocht dat recht tegenover De Slimste Mens geprogrammeerd staat. Deze week zijn dat er 493.000. Een verbetering, maar het is nog steeds behelpen. 

De Slimste Mens

Natuurlijk scoorde ook deze dinsdag De Slimste Mens weer het beste van allemaal. De kennisquiz trok 2,2 miljoen kijkers. Cindy Hoetmer was de slimste. Veel kijkers moeten nog even wennen aan de schrijfster. 

Married at First Sight

De talkshow Vandaag Inside is na een korte winterpauze sinds maandag weer dagelijks te zien op SBS 6 en gaat meteen al weer lekker wat betreft kijkcijfers. Maandag keken 807.000 mensen naar Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen en dinsdag waren dat er alweer 860.000. En daarmee liet het alle andere talkshows alle hoeken van de kamer zien. Married at First Sight verloor wat kijkers ten opzichte van vorige week toen het nog boven de 1 miljoen kwam. Nu waren het er 891.000. En die hadden het allemaal over Martijn en Nicole, wiens huwelijk nu al voorbij lijkt. 

Meer over