Kijkcijfers woensdag 26 augustus 2020

De TV van gisteren: Doorstart Paleis voor een Prikkie beleeft valse start

Het nieuwe Paleis voor een prikkie-duo Brian en Peer beleefde hun debuut en moest het met een stuk minder kijkers doen dan hun voorgangers Frank en Rogier.

SBS 6 lanceerde woensdag twee nieuwe seizoenen van hun grootste hits, maar echt spectaculaire kijkcijfers scoort het nog niet. Zo was de eerste nieuwe Steenrijk straatarm goed voor een bescheiden 685.000 kijkers, terwijl de realityserie doorgaans met gemak richting de 800.000 gaat. Paleis voor een prikkie moest genoegen nemen met 484.000 kijkers en een 21e plek in de kijkcijfer top 25. Een zeer bescheiden begin voor de Brabantse vrolijkerds Brian en Peer.

NPO 1 maakt vliegende start

SBS en RTL hadden het sowieso lastig tegenover NPO 1 dat twee kijkcijferkanonnen afstofte. De comeback van Dionne Stax en Van onschatbare waarde kon rekenen op 1,1 miljoen kijkers en vervolgens zette een nieuwe Ik vertrek ook een score van 1,16 miljoen neer. Daarmee vergeleken had RTL 4 't nakijken met 388.000 kijkers voor het slot van Briljant en 619.000 kijkers voor Ik weet er alles van VIPS. Ook op de late avond was NPO 1 een maatje te groot: 902.000 kijkers voor Op1 versus 516.000 voor Jinek.

Slimste mens stoomt door

De slimste mens is nog voor één weekje heer en meester op primetime. De finaleweek is in volle gang en voor het oog van 1,6 miljoen kijkers pakte Francis van Broekhuizen op overtuigende wijze de dagwinst. In de finale was het bloedstollend spannend, maar uiteindelijk beleefde Huub Stapel na acht afleveringen zijn Waterloo op een vraag over de waterbuffel.

Meer over: