Kijkcijfers: Pijltjesgooiers op WK Darts trekken miljoenenpubliek

De halve finale van het WK Darts op RTL 7 met o.a. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld was goed voor een geweldige 1,6 miljoen kijkers.

Maar die bleven op deze eerste zaterdag van het nieuwe jaar allemaal teleurgesteld achter. Beide Nederlanders haalden de finale niet. Wereldkampioen Van Gerwen verloor van de Schot Gary Anderson en Van Barneveld legde het jammerlijk af tegen 'The Power' Phil Taylor. Geen Nederlanders in de finale dit jaar dus. Er werd massaal getwitterd over het WK Darts.

Skyfall

Het pijltjesgooien scoorde net iets beter dan de première van de James Bond-film Skyfall op RTL 4. 007 trok 1,4 miljoen kijkers die behalve James Bond ook veel reclame zagen.

Ik Vertrek

Er was genoeg keuze deze zaterdag, want op NPO 1 was het weer tijd voor een aflevering van Ik Vertrek (1,5 miljoen) waarin chefkok Ronald en zijn vrouw Debby naar Oostenrijk vertrokken om daar een appartementencomplex en restaurant te runnen. Maar er is een verontrustende trend gaande bij Ik Vertrek.

Paul de Leeuw

Na Ik Vertrek was het tijd voor de one-man-show van Paul de Leeuw, Ik Ben Rustig. Slechts 742.000 kijkers bleven hangen en die waren het niet allemaal eens met elkaar.

Meer over:

Reageren