Kijkcijfers: Pip & Pim winnen van Matthijs & co

11 oktober 2015 10:15 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot Tot Zover!

De finale van Dance Dance Dance won met 1.9 miljoen kijkers nipt de strijd met Tot Zover!, de DWDD jubileumspecial die goed was voor 1.78 miljoen kijkers.

Overigens moesten beide amusementsprogramma hun meerdere erkennen in het Nederlands elftal. 3.1 miljoen mensen zagen Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan winnen met 2-1.

Finale Dance Dance Dance

Dat Pip Pellens en haar geliefde Pim Wessels als winnaars van Dance Dance Dance uit de bus zouden komen, leek al in de kwartfinale vast te staan. Toch gaven zelfbenoemde underdogs Fockeline en Achmed zich niet zomaar gewonnen. Aan het eind vond Twitter dat er vooral winnaars waren.

En sommige kijkers hadden zelfs al een idee wie niet mag ontbreken in seizoen twee...

Tot Zover!

Matthijs van Nieuwkerk had zich geen betere lead-in kunnen wensen dan de EK-kwalificatiematch. Na het voetbal vierde DWDD haar tienjarig jubileum met een avondvullende, feestelijke aflevering. Matthijs en Marc-Marie blikten terug met het bonte gezelschap BN'ers dat een decennium lang aan tafel kwam om te praten, te zingen of muziek te maken. Al met al een goed ontvangen weerzien met oude bekenden en vaste klanten. Nou ja, bíjna alle vaste klanten...

Hoogtepunt was een coverversie van de Joe Cocker klassieker With A Little Help From My Friends... Zo'n beetje elke artiest die zich aan de DWDD Recordings had gewaagd, zat aan tafel en zorgde voor een wonderschoon moment.

Er was ook heel wat kritiek op de show. Het programma zou een veel te ons-kent-ons en zelfverheerlijkend feestje zijn. Maar, zoals Matthijs al tien jaar bewijst, met de juiste tafelheer wordt alles een succes...

Dit was Dit Was Het Nieuws boven het miljoen

Ook de seizoensafsluiter van Dit Was Het Nieuws profiteerde van het Dance Dance Dance kijkcijfergeweld. Voor het eerst kwam de satirische nieuwsshow boven de grens van 1 miljoen uit. Welgeteld 1.064 miljoen kijkers zagen hoe Frits Spits en Ali B plaatsnamen in het team. Op Twitter had bekend en onbekend Nederland de tijd voor observaties.

Meer over