Kijkcijfers: Project P en Levenslang met Dwang beginnen sterk

29 april 2014 08:25 | kijkcijfers | Door Televizier

RTL 5 ging maandagavond de serieuze kant op met 2 nieuwe programma's en dat betaalde zich uit. Project P scoorde 700.000 kijkers, Levenslang met Dwang zelfs 849.000.

Project P: Stop het Pesten was van tevoren zeer controversieel omdat het programma gebruik maakt van in het geheim gemaakte beelden van pesters. In de eerste aflevering werkte die beelden geweldig. De klasgenoten van de 15-jarige Jordy schrokken zichtbaar toen ze werden geconfronteerd met de beelden en het pesten stopte. En ondanks alle kritiek zijn de reacties achteraf unaniem positief.

Levenslang met Dwang

In Levenslang met Dwang neemt Jan Kooijman mensen met dwanggedachten mee naar Thailand om van hun probleem af te komen. 894.000 kijkers zagen hoe de soms aandoenlijke kandidaten 12 uur per dag bezig waren met hun aandoening. Het spectrum van de neuroses varieerde van alles recht moeten leggen tot agressieve seksuele gedachten.

Jan Kooijman deed het goed in zijn eerste serieuze programma.

Smeris

Het best bekeken programma van de avond was Spoorloos dat net als Het Journaal boven de 2 miljoen kijkers scoorde. Op RTL 4 valt op dat The Blacklist goed bekeken blijft met bijna 1 miljoen kijkers terwijl de advocatenserie Suits inlevert met 649.000 kijkers. Dat is iets meer dan de politieserie Smeris die naar 577.000 zakte maar wel fanatieke vaste fans heeft.

Meer over