Kijkcijfers: Puur Geluk duikt ver onder het miljoen

27 Juni 2015 08:31 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nick van Ormondt - RTL

Een tegenvaller voor Nance: de tweede aflevering van haar programma Staatsloterij: Puur Geluk werd een stuk minder bekeken dan het debuut.

Vorige week zaten ruim één miljoen mensen klaar voor de show waarin geluksvogels op de gekste, mooiste of meest ontroerende wijze verrast worden. Dit keer waren dat er 882.000, niet echt veel voor een vrijdagavond en zeker niet op RTL 4 waar GTST nog 1.2 miljoen kijkers trok. Waarschijnlijk is het mooie weer de boosdoener, want op Twitter werd eigenlijk vooral positief gereageerd.

SBS scoort boven het miljoen

Het zomerweer en gebrek aan concurrentie doet SBS 6 juist goed op de late avond. Zowel Shownieuws als Hart van Nederland kwamen ruim boven het miljoen uit. Belangrijkste concurrent Jinek op NPO 1 was goed voor 647.000 kijkers. Wellicht omdat veel mensen inmiddels hun zaproutine hebben bepaald.

En het is 's avonds laat ook fijn om nog even de laatste, meest belangrijke nieuwtjes mee te krijgen.

Koefnoen sluit belabberd af

De laatste Koefnoen Presenteert wist 506.000 kijkers bij elkaar te sprokkelen. Daarmee werd het enige oorspronkelijke primetime programma op NPO 1 ook het beroerdst bekeken. Flikken Maastricht was met 961.000 kijkers het best bekeken amusementsprogramma en ook de herhaling van Ivo Niehe's TV Show leverde 609.000 kijkers op. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat het experiment een vervolg krijgt, terwijl juist deze laatste aflevering lovend werd beoordeeld. Het satirische team nam de marktwerking in de zorg op de hak en was zelfs even trending topic.

Meer over