Kijkcijfers Rechercheur Ria zakken in elkaar

15 mei 2014 07:51 | kijkcijfers | Door Televizier

SBS 6 heeft het moeilijk op de woensdag: de kijkcijfers van haar nieuwe series Rechercheur Ria en Bar Gezellig laten nog ernstig te wensen over. 

De misdaadserie met Ellen Pieters begon sterk met meer dan 800.000 kijkers, inmiddels is dat aantal bijna gehalveerd: 475.000. Ook Bar Gezellig leverde in: 514.000 kijkers tegenover 676.000 voor de eerste aflevering een week eerder. 

DNA Onbekend onverminderd populair

Winnaar van de avond is Caroline Tensen, die met een nieuwe aflevering van DNA Onbekend 1.47 miljoen mensen wist te boeien. Die score was goed voor een derde plaats in het kijkcijferklassement.

Ook Gordon scoorde met Hotter Than My Daughter, ruim 1.2 miljoen kijkers zagen hoe twee moeders in een iets minder hysterische outfit gehuld werden.

Topweek voor RTL Late Night

Het lijkt erop dat Humberto Tan wat betreft kijkcijfers een recordweek gaat beleven. RTL Late Night zat ook gisteravond dik boven de 900.000 kijkers. Dat zijn er bijna 300.000 meer dan concurrent Pauw & Witteman, die 644.000 nachtbrakers wisten te bereiken en daarmee op plek 17 in de kijkcijfertop 25 staan. 

Voetbal in trek

Verder bleek ook voetbal bijzonder in trek. Het Europa League duel tussen Sevilla en Benfica werd bekeken door 1.1 miljoen fans, terwijl het luchtige voetbalprogramma Johnny In Oranje op zijn beurt goed was voor 977.000 kijkers. 

Praatcijfers

Wat betreft kijkcijfers stond de Europa League match op de zevende plek, op Twitter werd er het meest over gesproken en staat daarmee op de nummer 1-positie van de Praatcijfers. 4008 tweets werden besteed aan de wedstrijd.

De voetbalwedstrijd word gevolgd door maar liefst 1689 voor De Wereld Draait Door. Daarin was Heleen van Royen te gast om te praten over haar weinigverhullende verzameling selfies.

De reacties op die collectie kiekjes lieten evenmin iets aan de verbeelding over.

Daarnaast zorgde het optreden van Van Royen dat sommige Twitteraars spontaan dichterlijke aspiraties kregen.

Een paar uur later hield een debat over de vraag of de EU kan helpen met het milieu de gemoederen ook bezig.

Het gesprek verwaterde helaas in een reeks beschuldigingen over en weer, waardoor kijkers op Twitter de zaak zelf maar moesten duiden.

Meer over