Kijkcijfers: RTL 4 domineert de dinsdag

NPO1 moest wat betreft kijkcijfers dinsdagavond haar meerdere erkennen in RTL 4. De zender bleek mede dankzij Goede Tijden Slechte Tijden bijzonder in trek.

Bijna 1.7 miljoen mensen zaten klaar voor de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 's lands langstlopende soap. Alleen het Acht Uur Journaal was met 1.86 miljoen kijkers meer in trek.

Humberto verslaat Jeroen Pauw opnieuw

Na GTST bleek vooral Uitstel Van Executie veelbekeken. Martijn Krabbé scoorde 1.2 miljoen kijkers, terwijl Anniko van Santen het met Opsporing Verzocht moest doen met 1.13 miljoen. De verschillen tussen de zenders werden pas echt groot op de late avond. RTL Late Night was goed voor 927.000 kijkers, terwijl Jeroen Pauw met zijn gelijknamige talkshow 606.000 kijkers scoorde. Dat zijn er zo'n 130.000 minder dan bij zijn debuutaflevering op maandag.

Realitysoap Samantha en Michael opent prima

Ook bij RTL 5 is de najaarsprogrammering van start gegaan. De dinsdagavond beleefde een prima opening, zo zaten 571.000 kijkers klaar voor de eerste aflevering van Samantha & Michael Houden Zich Thai. Daarna bleven 481.000 mensen zitten voor de premiere van Zon, Seks En Je Ouders In Shock. Al met al een prima begin voor de zender die met geduchte concurrentie te maken heeft op primetime.

Praatcijfers 2 september

Pauw blijkt op Twitter stukken populairder dan RTL Late Night, met respectievelijk 849 tweets voor Jeroen en 373 voor Humberto Tan. Er was veel te doen over CDA-politicus Wim Camp die zijn ambities in de Europese politiek kwam bespreken. Al was niet elke tweet even inhoudelijk, uiteraard. 

Ook zijn er voldoende welingelichte analyses te vinden.

Anderen wijzen juist op de interieurkeuze.

  

Meer over:

Reageren