Kijkcijfers: Sara Kroos is minder populair dan Linda de Mol

25 oktober 2015 09:14 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL XL/RTL Late Night

Sara Kroos kreeg ruim baan op NPO 1 met haar soloshow Van Jewelste. De cabaretière bleek een stuk minder in trek dan het aanbod van RTL 4.

Waar Sara goed was voor in totaal 709.000 kijkers, was Ik Hou Van Holland met 2.12 miljoen kijkers de overtuigende winnaar. Ook Playback Je Gek deed het met 1.19 miljoen kijkers beduidend beter. Toch waren de kritieken op Twitter vooral positief.

Grote Bijbel Quiz pittig

NPO 2 stond in het teken van de Grote Bijbelquiz, gepresenteerd door Bert van Leeuwen. Het bleek een test vol listige vragen en instinkers, zelfs voor kenners. Iedereen weet toch dat Noach na de zondsvloed eerst een duif uit z'n ark vrijliet om te zien of het al droog werd. Fout! Het was toch echt een raaf. 612.000 kijkers zagen uiteindelijk hoe het team van Adelkader Benali dankzij de religieuze feitenkennis van Ellen Deckwitz won van het team van Jack de Vries.

Voor veel kijkers bleek de quiz ook nog eens verrassend leerzaam.

Collectief geheugen blijft stabiel

De tweede aflevering van RTL's Collectief Geheugen was goed voor 1.15 miljoen, een lichte daling ten opzichte van de 1.2 miljoen kijkers die vorige week het debuut zagen. Ditmaal werd bepaald of darter Raymond van Barneveld, gorilla Bokito en de vogeltjesdans de moeite waard waren om voor altijd te onthouden.

Jack Spijkerman was deze aflevering degene die als geschiedschrijver van dienst mocht bepalen wat er in het collectief geheugen bleef. Zijn rol werd niet door iedereen begrepen.

Overigens stond Jack er op dat het medium Jomanda uit ons collectief geheugen geschrapt werd. Ze zou in tegenstelling tot collega charlatan Char wel degelijk schadelijk zou zijn. Of Jacks besluit met dit fragment te maken heeft, kan alleen een helderziende zeggen.

Meer over