Kijkcijfers: SBS 6 verpulvert concurrentie met voorronde Champions League

5 augustus 2015 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

SBS 6 haalde de Champions League binnen en heeft daar meteen profijt van. De kwalificatieronde waarin Ajax werd uitgeschakeld, scoorde 1,6 miljoen kijkers.

De Champions League-kwalificatie eindigde voor Ajax in een enorme teleurstelling: de club verloor in de ArenA met 2-3 en is dus uitgeschakeld. Maar de wedstrijd van dinsdagavond kent naast Rapid Wien nog een andere winnaar: SBS 6. De zender trok maar liefst 1,6 miljoen kijkers met het tv-verslag van het voetbal en liet de concurrentie daarmee ver achter zich. Kijkers vroegen zich soms wel af waar ze naar keken:


Ondanks het belabberde niveau van Ajax bleef Jan Joost van Gangelen positief in de nabeschouwing, die 1,2 miljoen kijkers scoorde:


SBS 6 zal blij zijn met de kijkcijfers van dinsdagavond, maar voor de zender is het wel te hopen dat de kijkers ondanks de uitschakeling van Ajax blijven kijken naar de Champions League. En dat de presentator er nog zin in heeft.

 

De Slimste Mens

De andere zenders hadden veel last van het voetbal op SBS 6. NPO 1 zag de kijkcijfers van Life Story en Falco flink dalen (574.000 en 723.000 kijkers) en vooral RTL 4 viel in een kijkcijferravijn met TV Makelaar: Mission Impossible en Herman Gaat Ver (437.000 en 479.000 kijkers). Alleen NPO 2 hield zich nog een beetje staande: De Slimste Mens wist 1 miljoen kijkers te boeien. Zij vermaakten zich weer met het droge commentaar van Maarten van Rossem:

Kersverse kandidaat Nynke de Jong werd meteen de slimste van de dag, waardoor Jan Roos het in de finale op moest nemen tegen Daan Nieber. Die zat al voor de zevende keer in het programma en zou dus sowieso het spel verlaten, om in de finaleweek terug te keren. Toch deed Daan z'n best in de finale en wist hij Jan Roos uit te schakelen.

 

Jinek

Op de late avond scoorde Jinek 611.000 kijkers. Eva had onder anderen Roelof Hemmen aan tafel, die de afgelopen dagen veel kritiek kreeg, sinds hij in een column bekende te jagen. Het RTL Nieuws-gezicht ging met Jort Kelder in debat over jacht. De kijkers waren het er niet over eens wie de discussie won:

 

Meer over