Kijkcijfers: Serie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge hit voor Ned. 3

De serie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven beleefde een fantastische première met 909.000 kijkers.

Normaal is het kijkers schrapen voor Ned. 3, maar Smeris had daar geen enkel probleem mee. In het rauwe Smeris spelen Jeroen en Dennis rechercheurs van het hennepteam in Tilburg. De overgang van grapjurken naar serieuze smerissen verliep aardig gladjes voor de heren. Op Twitter waren de complimenten niet van de lucht.

Jeroen van Konginsbrugge is terecht zelf ook onder de indruk.

Johan

Smeris snoepte wat kijkers af van Celblok H. op SBS 6, die serie hield nog 1 miljoen kijkers over tegen 1,2 miljoen de vorige weken. Ook de laatste aflevering van Johan leverde wat kijkers in en eindigde met 762.000. Daarin viel vooral de rol van Maarten Spanjer als Rinus Michels op.

Toren C

Smeris was niet het enige succes voor Ned. 3. Het absurdistische programma Toren C. scoorde heel aardig met 606.000 kijkers.

Utopia

En dan nog Utopia. SBS zond deze maandag een extra lange aflevering uit en die was goed voor 1,1 miljoen kijkers. Die mensen zagen o.a. Anton, de hoogbejaarde vriend van Andrea langskomen op het Utopia-terrein. En die had inderdaad wel iets weg van een acteur uit een bekende film.


Reageren