Kijkcijfers: SlimmerIQen minder in trek

De tweede SlimmerIQen wist minder bollebozen te boeien dan de debuutaflevering. Vorige week keken 1.1 miljoen mensen, dit aantal zakte nu naar 933.000.

Met de score van 933.000 kijkers komt het programma van Peter van der Vorst uit op de 12e plaats in de kijkcijfer top 25. 

NPO 1 oppermachtig

Overigens is SlimmerIQen daarmee wel het best bekeken RTL 4-programma op primetime. Familie Gezocht leverde ook wat kijkers in. Vorige week zaten 912.000 mensen klaar om te zien hoe Nance dankzij DNA-onderzoek familiebanden ontrafelde, ditmaal moest ze het doen met 882.000 kijkers. Al met al bleek NPO1 dankzij voetbal te sterk voor RTL: maar liefst 3.02 mensen stemden af op de eredivisie wedstrijden. 

SBS 6 profiteert van voetbal

Opvallend genoeg lijkt SBS 6 te profiteren van het voetbal. Waar RTL 4 duidelijk minder mensen wist te bereiken, slaagde concurrent SBS 6 er juist in om wél lekker te scoren. Zowel Undercover in Nederland als Hart van Nederland gingen door de miljoengrens heen met scores van respectievelijk 1.09 en 1.18 miljoen kijkers.  

Praatcijfers zondag 30 november

De praatcijfers wijken voor de verandering eens behoorlijk af van de kijkcijfers. Met 1846 tweets is Buitenhof het meest besproken programma van de dag op social media terwijl het met 400.000 kijkers niet eens in de top 25 voorkomt. Maar dat komt vaker voor met Buitenhof, dat de tongen altijd wel losmaakt.

Pieter Jan Hagens ontving onder anderen staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken om de vogelgriepcrisis te bespreken. De wijze waarop irriteerde de nodige mensen.

Later op de dag was Eva Jinek met haar gelijknamige talkshow goed voor 433.000 kijkers. Doorgaans zit Eva ruim over het half miljoen, maar ondanks de lichte daling werd er druk getweet over wat haar gasten te melden hadden over integratie, politiek en vrouwenvoetbal.

Al hebben sommigen ook een simpele oplossing om mogelijke irritatie te voorkomen.

 

Meer over:

Reageren