Kijkcijfers: Steeds meer kijkers voor De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is na 10 jaar populairder dan ooit. De talkshow evenaarde haar eigen kijkcijferrecord met ruim 1,8 miljoen kijkers.

De eerste keer dat De Wereld Draait Door datzelfde cijfer haalde was de dan na de aanslagen op de redacteuren van het satirische blad Charlie Hebdot in Parijs op 9 januari. Gisteren behandelde de show van Matthijs van Nieuwkerk een vrolijker onderwerp: boer Geert. Vier dames aan tafel onder wie Claudia de Breij en Halina Reijn lieten hun gedachten gaan over 'Geile Geert'. En verrassing: de dames waren allemaal op de hand van de hitsige boer.

Radar

Naar Spoorloos keken nog meer mensen (2,1 miljoen) terwijl Radar door 2 miljoen kijkers werd gezien. Het consumentenprogramma ging over apparatuur die snel stuk gaat. Tv's, stofzuigers en koffiezetautomaten worden zo gemaakt dat ze niet meer zo lang mee gaan als vroeger en kunnen vaak ook niet gemaakt worden. Dat heet in jargon 'geplande veroudering'.

Maar natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel.

Onopgeloste Zaken

RTL 4 blijft op maandagavond behoorlijk achter bij de Publieke Omroep. De serie The Blacklist scoorde op primetime 1 miljoen kijkers en Bones 853.000 en de misdaadavond van SBS 6 deed het nog veel minder goed. Naar Onopgeloste Zaken keken 530.000 mensen, gevolgd door Oplichters in het Buitenland met 518.000. Maar gelukkig deed Alberto Stegeman ook voor minder kijkers zijn uiterste best voor een terminaal meisje dat een reis naar Disneyland Parijs door de neus werd geboord. Alberto zorgde dat ze toch kon gaan.

Reageren