Kijkcijfers: Studio Brasil verplettert VI Oranje

Studio Brasil van de NOS was zondag goed voor 2 miljoen kijkers terwijl VI Oranje op RTL 4 491.000 bleef steken. Hebben de kijkers genoeg van Derksen en consorten?

Natuurlijk heeft de NOS het voordeel van de WK-livewedstrijden, maar in het verleden weerhield dat de mannen van VI Oranje niet van torenhoge kijkcijfers. Wat gaat er dit jaar mis?

Vooral het Van Gaal-bashen van Johan Derksen lijkt de kijkers dwars te zitten. Bij Studio Brasil gaat het er een stuk gemoedelijker aan toe met Henry Schut en Hugo Borst.

Messi

Het voetbal maakte ook verder de dienst uit in de kijkcijfertop. Frankrijk - Honduras scoorde 2,9 miljoen kijkers. Frankrijk liet ziet dat het een verdraaid goede ploeg is. Zwitserland- Ecuador was goed voor 2 miljoen kijkers. Voor de nachtwedstrijd van Argentinië tegen Bosnië en Herzegovina bleven 806.000 mensen wakker. Zij zagen een slaapverwekkend partijtje gewonnen door de Argentijnen met een bijna onzichtbare Messi. Al dacht analyticus Jan van Halst daar anders over.

Hockey

De hockeymannen speelden hun WK finale tegen Australië en kregen een pak op de broek: 1-6. 1,3 miljoen mensen waren daar getuige van.

 

Reageren