Kijkcijfers dinsdag 6 december 2022

De tv van gisteren: Tafelgast loopt weg bij Op1 vanwege Gordon

7 december 2022 09:14 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© William Rutten
Gordon was dinsdagavond te gast bij Op1. 716.00 kijkers zagen dat medegast Fleur Jongepier zijn mening niet kon waarderen. Ze stapte op en liep de studio uit. 

Fleur had een heel verhaal gehouden over seksueel overschrijdend gedrag op universiteiten. Daarna mocht Gordon vertellen over zijn leven in Dubai. De presentator zei op een vraag over slechte arbeidsomstandigheden in Qatar dat we in het Westen boter op onze hoofden hebben omdat het hier ook niet allemaal perfect voor elkaar is. 'We zijn allemaal zo woke met z’n allen. Houd erover op! Laten we het over leuke dingen hebben zoals mijn programma'. 

Daarna hield Jongepier het voor gezien. Met de woorden 'Ik vertrek' voegde ze de daad bij het woord. Ze stond op en liep weg. 

De meningen over het vertrek van Jongepier zijn verdeeld. 

WK Voetbal

Natuurlijk was het weer veel voetbal dat de klok sloeg met als opvallend detail dat de middagwedstrijd tussen Marokko en Spanje (2.146.000) meer kijkers trok dan de avondwedstrijd tussen Portugal en Zwitserland (2.065.000). Behalve de knappe overwinning van Marokko bleef vooral de ongelooflijk slechte penalty-serie van Spanje hangen. 

Beau

De Oranjewinter op SBS 6 scoorde ook dinsdag weer meer dan 1 miljoen kijkers, Opsporing Verzocht trok op NPO 2 747.000 kijkers, Beau had er 1.000 minder. In zijn tallkshow besprak de presentator de nieuwe kerstcommercials van verschillende supermarkten. Deze van De Speld kwam niet aan bod, terwijl ie toch haarfijn uit de doeken doet, hoe je zo'n filmpje maakt. 

Meer over