Kijkcijfers: The Hit van RTL 5 valt definitief door de mand

3 Maart 2014 09:17 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was geen verrassing, na de slechte start vorige week. Maar nu is het zeker: Dennis Weening scoort met The Hit onder de maat. Tovert RTL 5 nog een oplossing uit de hoge hoed?

Wanneer een zender gaat schuiven met een programma, dan weet je dat ze met de handen in het haar zitten. Vorige week scoorde RTL 5 op maandag slecht met The Hit en de De Modepolitie 2.0Deze week probeerde de zender het ineens op de zondag, maar helaas.

In plaats van omhoog gingen de cijfers omlaag. The Hit van 255.000 kijkers naar 156.000 en De Modepolitie 2.0 van 248.000 naar 120.000. En dat is toch echt te weinig voor een zender als RTL 5. Misschien toveren ze alsnog een oplossing uit de hoge hoed, we wachten af. 

Nederland 1 en RTL 4

Gisteravond was Nederland 1 oppermachtig, mede dankzij voetbal. Veel mensen wilden toch wat beelden zien van de klassieker der klassiekers Ajax tegen Feyenoord. Studio Sport scoorde daarmee een mooie 2,9 miljoen kijkers. Het Journaal was goed voor 2,8 miljoen en De Reünie voor 2 miljoen. Klinkende cijfers voor Nederland 1.

De enige andere zender die echt goed scoorde, was RTL 4. Wendy van Dijk doet het met 1,5 miljoen kijkers altijd prima als Moordvrouw en Miljoenenjacht blijft ook boeien, gezien de kloeke 2,2 miljoen. 

Gestalkt op SBS 6

Concurrent SBS 6 probeert langzaam maar zeker op te krabbelen, maar dat lukte gisteren niet. De nieuwe vrijdagavond viel tegen, de zondagavond is ook niet de klapper die ze nodig hebben.

Dat terwijl er aardig wat publiciteit is geweest voor Alberto Stegeman, die eigenhandig achter stalkers aanging. Hij had een matige 618.000 kijkers, maar wel de twitteraars op zijn hand.

Hoewel er ook wat kritiek was:

Oscars

Gisteravond was ook de Oscaruitreiking, door Film1 live uitgezonden in Nederland. De kijkcijfers zijn nog niet bekend, wel sneuvelde een ander record.

Presentatrice Ellen Degeneres twitterde een foto die het sociale netwerk tijdelijk uit de lucht haalde, zo vaak werd deze geretweet. De teller staat nu op ruim 2,6 miljoen retweets en tikt nog steeds (zie de tweet hieronder). 

Gravity en 12 Years a Slave waren de grote winnaars van de Oscars dit jaar.

Meer over