Kijkcijfers: The Passion scoort torenhoog: 3,2 miljoen

Er werden veel kijkers verwacht voor de vierde editie van The Passion in Groningen, maar 3,2 miljoen overtreft alle verwachtingen.

Ieder jaar trekt de lijdensweg van Jezus meer kijkers. De eerste in 2011 in Gouda was goed voor 979.000 kijkers. Een jaar later keken 1,7 miljoen mensen naar de editie in Rotterdam, Den Haag trok vorig jaar 2,3 miljoen kijkers. Dit jaar gingen nog eens een miljoen mensen meer zitten voor The Passion in Groningen. En dat is een waanzinnige score.

En ook de katholieke kerk is in haar nopjes met de cijfers van The Passion.

Het is zelfs zo'n groot succes dat het concept van The Passion verkocht is aan Amerika.

Maar, je kunt niet iedereen behagen en dus zijn er ook kritikasters die zich minder goed vermaakten bij Jamai, Jan Dulles, Simone Kleinsma en de rest.

Buch In de Bajes

Die mensen konden terecht bij Help Mijn Man is Klusser op RTL 4. Johan Williams behaalde tegenover het Passion geweld 1,1 miljoen kijkers. Ook de eerste nieuwe aflevering van Buch In de Bajes deed het prima met 1,1 miljoen kijkers. Menno Buch liet vrouwelijke gevangenen aan het woord en een daarvan had een heel bruikbare tip voor een handige baco.

Werk Aan de Winkel

Op Ned. 1 deed Werk Aan de Winkel het verrassend goed met 1 miljoen kijkers. Maar dat zou kunnen komen omdat ze meteen na The Passion stond geprogrammeerd. In Werk Aan de Winkel adviseert zakenvrouw Olcay Gulsen winkeliers die het heel moeilijk hebben. In dit geval ging het om een kapper die in het verleden was blijven hangen.

Reageren