Kijkcijfers: The Voice blijft onverminderd populair

3 oktober 2015 07:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

The Voice of Holland blijft ook in de tweede week de onbetwiste winnaar. 2.4 miljoen mensen zaten klaar voor de Blind Auditions.

Het was even spannend om te zien of de 2.49 miljoen van vorige week weer gehaald kon worden nu bekend was hoe de nieuwe coaches het deden.

Brace in The Voice

Die angst bleek grotendeels ongegrond. De kijker keerde en masse terug om te zien hoe Anouk ook nu weer haar onvermuwbare zelf was. Toch kon de onverstoorbare Haagse zich niet inhouden toen Brace opkwam. Het optreden van de onmin geraakte hartsvriend van Ali B liet bij iedereen diepe indruk achter. Meer dan tien jaar geleden had hij hits met moderne rap classics als Moppie en Leipe Mocro Flavor, nu koos hij voor de Robert Long klassieker Flink Zijn.

Alle coaches draaiden voor Brace, maar tot niemands verbazing koos hij voor het team van Ali B.

Bassie & Adriaan bij RTL Late Night

Na het geweld van The Voice was het tijd voor RTL Late Night, goed voor 1.4 miljoen kijkers. Humberto Tan had niet de minsten aan tafel: de Common Linnets, reuzekonijn Rambo... en Bassie & Adriaan. De jeugdidolen kwamen langs, inclusief caravan en robo-vriendje Robin, om nog één keer afscheid te nemen en terloops hun nieuwe speelfilm te promoten die komende weken in zeker 120 bioscopen te zien is. Maar de kijkers moesten toch even wennen aan het feit dat ook voor kindervrienden de tijd niet stilstaat.

Maar gelukkig weten sommige mensen hoe de vork echt in de steel zit.

Gala van de Nederlandse film zo goed als ongezien

Tegenover het RTL-geweld had de rest weinig inbrengen. Flikken Maastricht hield zich op NPO1 kranig met 1.7 miljoen kijkers en SBS 6 herstelde zich zelfs lichtelijk met 556.000 kijkers voor K3 zoekt K3. Vorige week waren dat er nog 445.000. Voor de andere zenders was er geen houden aan. Zo zagen een wat teleurstellende 284.000 mensen het live verslag van het Gala van de Nederlandse film, gepresenteerd door Claudia de Breij die ook nog eens ging zingen.

De film Gluckauf won vier van de twaalf Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film. Georgina Verbaan kreeg een tweede Gouden Kalf voor haar hoofdrol in de film Surprise en Martijn Fischer won zijn eerste kalf voor de Hazes bio-pic Bloed, Zweet & Tranen.

Maar ondanks de grootse, goudglitterende opzet, de Oscarachtige taferelen en de ontroerende speeches was het toch weer de Hollandse nuchterheid die de boventoon voerde.

Meer over