Kijkcijfers: The Voice of Holland blijft heer en meester op primetime

13 December 2014 08:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten - RTL

The Voice of Holland bleek wederom oppermachtig. Maar liefst 2.3 miljoen mensen keken naar de livehow van de talentenjacht die behoorlijk uitliep. 

Er was dan ook heel wat te doen: de vier finalisten werden bepaald, ze mochten stuk voor stuk hun single zingen en uiteraard was er ook volop ruimte voor coach Trijntje Oosterhuis om haar Songfestival nummer Walk Along voor het eerst live ten gehore te brengen.

Freek Vonk behoorlijk in trek

Tegen het geweld van The Voice is het lastig opboksen, toch deed bioloog Freek Vonk een meer dan dappere poging met zijn allereerste college in DWDD University. 1.46 miljoen kijkers zagen de energieke doctor vijftig minuten lang uitvoerige uitleg geven over de verschillende soorten gif in de natuur. Daarmee deed Freek het beter dan professor Robbert Dijkgraaf die eind november 1.1 miljoen mensen wist te boeien met zijn hoorcollege over het oneindige.

Pauw scoort record dankzij Bram Moszkowicz

RTL Late Night profiteerde van The Voice, in totaal bleven 1.41 miljoen mensen zitten voor Humberto en zijn gasten. Een mooie score, maar niet half zo opmerkelijk als de recordprestatie van Jeroen Pauw die tussen neus en lippen door 914.000 kijkers scoorde. Dit zal ongetwijfeld voor een groot deel te danken zijn aan 't feit dat hij Bram Moszkowicz aan de tand mocht voelen over zijn veelbewogen jaar.  

Praatcijfers vrijdag 12 december

The Voice of Holland is ook op social media de overtuigende winnaar. De show leverde 5074 tweets op, uiteraard over de kandidaten maar ook het optreden van Trijntje dat lang niet iedereen kon waarderen.

Met 202.000 kijkers komt 24 Uur Met... niet eens voor in de kijkcijfer top 25. Toch was de gespannen ontmoeting tussen Theo Maassen en self made zakenvrouw Olcay Gulsen een dankbaar Twitter onderwerp.

Bij RTL Late Night schoof Yolanthe Sneijder-Cabau aan om te praten over haar werk. Yo ontkende glashard iets aan haar uiterlijk te hebben veranderd. Volgens Yo (29) kwam het verschil simpelweg door een verandering in levensstijl en het feit dat een gezicht nu eenmaal kan veranderen als je ouder wordt.

Tot slot hadden Twitteraars ook oog voor de andere gasten aan tafel.

Meer over